headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

FIT sluit aan bij smeercase actie van Sport ZonVeilig

1 6 2019

FIT neemt deel aan landelijke actie om het insmeren van buiten sportende kinderen vanzelfsprekend te maken.


Vanaf nu zijn er twee Smeercases te vinden op de velden van FIT. De Smeercase is een opvallend kratje met daarin flesjes anti-zonnebrand crème. Met de Smeercase moet insmeren tijdens het buitensporten heel gewoon worden; momenteel staat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld. De Smeercase is ontwikkeld door Sport ZonVeilig dat de ambitie heeft heel Nederland zonveilig te laten sporten. 


"Sporten is gezond, maar wel alleen als je je goed beschermd tegen de zon. Met de Smeercase hopen we dat onze leden voortaan allemaal ingesmeerd en wel op het veld staan én dat ze dat ook als de normaalste zaak gaan zien”. 


Kinderen en jongeren: veel maar onbeschermd buiten actief


Kinderen en jongeren besteden bijna de helft van hun wekelijkse vrije tijd, ruim 22 uur, aan sport en spel.* Hockey en voetbal zijn de meest favoriete buitensporten, met respectievelijk 160.797 en 615.291 jeugdleden. Ondanks dat jeugdigen wekelijks veel tijd op het sportveld doorbrengen, smeert slechts 1 op 10 zich in. Blootstelling aan te veel schadelijke UV-stralen op jonge leeftijd verdubbelt de kans op huidkanker op latere leeftijd.


Over Sport ZonVeilig


De Smeercase is een initiatief van Sport ZonVeilig. Sport ZonVeilig is gestart vanuit een donatie van onder andere Stichting Het Champagnediner. In april en mei worden honderd kratjes en informatiepakketten uitgedeeld op hockeyclubs. Het doel: zorgen dat insmeren tijdens het buitensporten voor kinderen en hun ouders en trainers de normaalste zaak van de wereld is. De intentie is om in de toekomst ook acties uit te rollen op andere buitensportclubs. NIVEA Sun heeft alle anti-zonnebrand crèmes voor de eerste editie ter beschikking gesteld. 


www.sportzonveilig.nl


*onderzoek Alle ballen in de lucht, Sociaal en Cultureel Planbureau, december 2018

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Bestuursnieuws

Beste Leden, 
Nu het nieuwe seizoen goed is begonnen en iedereen weer [...]

Gebruik van het clubhuis, kantine, bar en keuken

Het hockeyseizoen 2019-2020 is gestart. Dat betekent dat de barcommissie vanaf dat weekend de [...]

Spelregelcafés!!! Schrijf je in!

Ook dit jaar organiseert de KNHB weer spelregelcafés. Ervaren bondscheidsrechters vertellen [...]

FIT Agenda

23-9 Coachavond ABCD 11 TALLEN voor co...
24-9 spelbegeleiden van 3,6 en 8 tallen
26-9 SponsorCie Overleg
30-9 KNHB Spelregelcafe