headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

BESTUURS- EN HOCKEYNIEUWS winterperiode AMHC FIT

15 11 2020
 • Wijziging in het winterprogramma voor jeugd- en senioren-teams
 • Invulling en planning van trainingen winterperiode
 • Zaalcontributie wordt wintercontributie voor E8 -tallen t/m A
 • Planning komende periode

Beste leden en ouders van leden,

De aangescherpte corona-maatregelen van 4 november beperken de senioren nog verder in mogelijkheden om te kunnen hockeyen. Naast de competitie, liggen voorlopig ook hun trainingen stil. De maatregelen zijn voor 18+ zodanig, dat uitdagend trainen er helaas niet meer in zit. Enkele trim-groepen gaan in aangepaste vorm nog wel door.

De jeugdleden mogen gelukkig nog steeds op reguliere wijze blijven trainen en onderlinge wedstrijden spelen. We hebben tot en met zaterdag 21 november a.s. onderlinge wedstrijden georganiseerd. Zowel in de stromende regen, als in de stralende zon komen vele spelers moegestreden en vaak met een glimlach het clubterrein aflopen. Daar doen we het met elkaar allemaal voor. Coaches, scheidsen, teambegeleiders, veldcommissie, lijnco’s en gastheren/-vrouwen bij de poort, jullie inzet is goud waard!

Wijzigingen in het winterprogramma voor jeugd- en seniorenteams
Lastige besluiten over wel of geen zaalhockey liggen alweer ver achter ons. De KNHB heeft inmiddels de zaalcompetitie ook afgelast en afgelopen week besloten dat de najaarswedstrijden, die tot nu toe niet gespeeld zijn, vanaf januari - of zo snel als mogelijk daarna – te willen gaan spelen.
De komende winter is voor de KNHB en dus ook voor FIT een ‘winter-veldhockeyperiode’ geworden, waarbij logischerwijs ook een trainingsprogramma hoort.

Invulling en planning van trainingen winterperiode
In een seizoen zonder corona wordt er vanaf de E8 tallen in de zaal getraind. De winterstop en daarmee het einde van de veldtrainingen start de eerste week van december.

Het trainingsprogramma voor de winter 2020-2021 op het veld wordt een uitdaging! In een normale winterperiode is er zeer beperkte trainingsinzet nodig, waardoor trainers meer tijd hebben voor school, studie of andere zaken. Teams trainen normaal in de maanden december t/m februari ongeveer 6 x in de zaal en de jongste jeugd 6 x op het veld.

Omdat we nu een gewone veldcompetitie gaan spelen in januari en februari, willen we graag alle teams 2x per week laten trainen, zoals dat ook gebeurt in andere veldhockeyperioden en bij onze tegenstanders. Zo doen we recht aan een eerlijke competitie.

De technische staf, de hockeyorganisatie en de speciaal in het leven geroepen ‘winter-commissie’: Merijn van Elk, Dave Suurs, Tascha van Brakel en Marieke Maars, zullen er alles aan doen om aan deze trainingsperiode zo goed mogelijk invulling te geven. Daar waar dat niet lukt, door beperktere beschikbaarheid van trainers, zullen andere oplossingen worden bedacht of trainen teams samen.
 • De Jongste Jeugd, Funkey t/m E6 tallen blijven op de vastgestelde trainingstijden trainen, er zijn dus geen wijzigingen.  Deze trainingen zijn zoals elk seizoen bij de contributie inbegrepen.
 • Voor jeugd vanaf de E8 tallen zal er alles aan gedaan worden om een volledig trainingsaanbod te bieden. Deze trainingen zullen worden bekostigd uit de ‘zaalcontributie/wintercontributie’, zie toelichting in de volgende alinea.
 • De seniorenteams trainen zoals gebruikelijk tijdens de veldhockeyperiode
 • De trimhockeyers trainen zoals gebruikelijk.
Zaalcontributie wordt wintercontributie voor E8-tallen t/m A
Vanaf de E8 tallen spelen alle jeugdteams en enkele seniorenteams normaal gesproken in de zaal. Dit seizoen gaan we verder op het veld in plaats van in de zaal. In deze winter-veldhockeyperiode zal vanaf 4 januari zoveel mogelijk 2 x per week getraind gaat worden.
De kosten voor de training zullen deze winter hoger zijn, omdat we vaker trainen. De kosten voor veldhuur zijn echter lager dan zaalhuur. De kosten zullen daarom dit jaar EUR 52,50 bedragen in plaats van de gebruikelijke EUR 70.-. Deze wintercontributie zal in december worden geïnd via de gebruikelijke machtiging.

Planning komende periode
 • 23 t/m 27 november: Laatste reguliere trainingen voor de winterstop (jeugd)
 • 2 december: Pieten-training voor Funkey, mini, F en E6
 • datum volgt (30 of 31 dec.): Oliebollen-toernooi voor E8-ABCD teams
 • 4 januari: Start trainingen volgens gebruikelijke schema
 • vanaf 9 januari: Herstart competitiewedstrijden jeugd (herfstcompetitie in jan/feb) onder voorbehoud
 • vanaf 17 januari: Herstart competitiewedstrijden senioren (oppakken vanuit herfstperiode)

LET OP: Het weer in deze periode is niet te voorspellen!
Denk aan handschoenen, sjaal en muts en warme jas voor na de training. Het kan voorkomen dat door koude de trainingen of wedstrijden moeten worden afgelast, omdat de velden onbespeelbaar zijn. Dit wordt gedeeld via de website.

Ook de ontwikkelingen rond COVID-19 zullen mogelijk van ons allen flexibiliteit vragen.
We doen er echter alles aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Zorg goed voor elkaar!
Sportieve groet,
De Technische Staf, de Hockeyorganisatie en het Bestuur


Update Corona maatregelen AMHC FIT

Actuele Corona instructies & protocol AMHC FIT Jeugd & Senioren - woensdag 18 november [...]

woensdag 2 december Pietentraining voor Funkeys t/m E6-tallen

Beste ouders van Funkeys, Mini's, F en E-6 tallen,
Op woensdag 2 december is de jaarlijkse [...]

20% Korting - Feestdagen actie bij Banne Sports

De feestdagen zijn aanstaande. Het zal voor velen anders zijn dan voorgaande jaren. Eén [...]

FIT Agenda

28-11 december stop: geen trainingen/we...