headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

bericht van bestuur

4 6 2021

72 teams in 2021-22 (excl. trim)

Komend seizoen 2021-22 zullen weer vele teams voor FIT gaan spelen.

We schrijven bij de KNHB 38 ABCD-jeugdteams, 25 jongste-jeugdteams en 9 seniorenteams in.

We verheugen ons enorm op een sportief uitdagende competitie met hopelijk (zeer) beperkte Corona-hindernissen.


Zoals elk seizoen in deze periode gaan de gesprekken tussen spelers regelmatig over afscheid nemen van het huidige team en uitkijken naar een nieuw team. Ook voor trainers, vrijwilligers en ouders gaat het afronden van een hockeyseizoen gepaard met vooruitblikken en afscheid nemen.


Komende zondag 6 juni weten alle spelers (m.u.v. H1/D1) met wie zij in het team spelen in hockeyseizoen 2021-22. Sommigen vinden dat spannend of moeten even wennen, anderen kijken er naar uit. Het biedt kansen op nieuwe vriendschappen en nieuwe ervaringen. 


Totstandkoming teams

We weten dat we met de samenstelling van nieuwe teams, ook ieder jaar enkele spelers teleurstellen. Met veel zorgvuldigheid worden alle afwegingen van hockeyvaardigheden tot aanwezigheid, inzet en voor de niet-selectieteams ook de sociale-/vriendschapsverzoeken (350 verzoeken dit keer!) gewogen, om voor iedere speler een team te vinden waarin hij/zij tot zijn recht kan komen. Soms zijn de verwachtingen van spelers en/of ouders toch anders dan de uitkomst van de teamsamenstelling.


Vragen stel je aan de hockey organisatie commissie

- niet aan coaches en trainers -

Mochten er vragen zijn, dan kunnen deze gesteld worden, via het vragenformulier (instructies bij publicatie). We doen een beroep op jullie om onze trainers en coaches niet te belasten met vragen. Onze (jeugd-)coaches en (jeugd-)trainers inhoudelijke vragen stellen over teamsamenstellingen is ongepast, omdat het samenstellen van de teams een proces is van een geheel jaar met meerdere betrokkenen.


Reacties

De ervaring van eerdere jaren leert dat er soms heftige emoties kunnen zijn rondom nieuwe teamsamenstellingen. Wij hebben begrip voor het feit dat veranderingen emoties op kunnen roepen. Wij vragen daarbij om onze medewerkers en vrijwilligers steeds respectvol te blijven benaderen. 

De lijncoordinatoren (die onderdeel uitmaken van de hockey organisatie) zullen de vragen die binnenkomen via het vragenformulier allen zorgvuldig beantwoorden.


Een goede afsluiting van dit bijzondere Corona-hockeyseizoen gewenst.

Op naar het nieuwe seizoen.


Sportieve groet namens de Technische Staf, de Hockey Organisatie,

Het bestuur


Corona maatregelen AMHC FIT

Actuele Corona instructies & protocol AMHC FIT Jeugd & Senioren - vanaf 5 juni [...]

Gemeente plaatst fietsnietjes voor uitspelende teams

Onze uitspelende jeugdteams vertrekken altijd vanaf het parkeerterrein bij Mc Donalds. De gemeente [...]

Het Vikingpad is een Fietsstraat. Wat betekent dat?

Het Vikingpad is een fietsstraat. Dat houdt in dat de fietsers op het rode deel in het midden [...]