headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto headerfoto

Hockeyen en versoepelingen coronamaatregelen senioren en jeugd

28 2 2021

Hockeyen en versoepelingen coronamaatregelen miv 3-3-2021 Wat betekent dit voor senioren en jeugd? 

Bericht KNHB, woensdag 24 februari 

Jongeren t/m 26 jaar mogen buiten in teamverband sporten Dinsdagavond 23 februari liet het kabinet weten dat de huidige lockdown in ieder geval verlengd wordt tot en met 15 maart. Wel is er met ingang van woensdag 3 maart een versoepeling voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar. Zij mogen vanaf deze datum in teamverband trainen. 

De KNHB is blij dat deze verruiming op de bestaande maatregelen wordt doorgevoerd. De hockeybond ziet deze versoepeling als een mooie stap op weg naar sporten voor alle leeftijden op de verenigingen. In aansluiting op de routekaart streeft de KNHB er met andere sportbonden naar om in kleine stappen regulier sporten weer mogelijk te maken voor iedereen. Om dat voor elkaar te kunnen krijgen, is het van het grootste belang dat hockeyers en verenigingen hun verantwoordelijkheid blijven nemen en verantwoord omgaan met de nieuwe versoepeling per 3 maart. Alleen op die manier zorgen we er samen voor dat ook de volgende stappen voor andere groepen in zicht komen.

De sportbonden hebben de versoepeling aangepast in het protocol verantwoord sporten van NOC*NSF vanaf 3 maart a.s.

Sporten tot en met 26 jaar 

- Sporters tot 27 jaar mogen in teamverband op de sportaccommodatie sporten en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden;

- Zodra sporters van 13 jaar en ouder het veld verlaten na het sporten, moeten zij weer 1,5 meter afstand tot elkaar houden;

- Kinderen en jongeren tot en met 26 jaar kunnen onderlinge wedstrijdjes spelen met het team van de eigen club/ vereniging;

- Personen met klachten blijven thuis.

Sporten vanaf 27 jaar of ouder 

- Buiten mag maximaal met twee personen gesport worden, zolang er minimaal 1,5 meter tussen zit;

Dit is heel goed nieuws voor alle jong-senioren van FIT! Tegelijkertijd loopt de gestelde leeftijdsgrens vaak dwars door de teams heen, waardoor de versoepeling niet voor alle teamgenoten geldt en misschien zelfs extra zuur voelt. De trainers zullen een passende vorm zoeken voor beide spelersgroepen.

Trainen seniorenteams Alle senioren hebben de mogelijkheid om op zondag te trainen. Nu spelers onder de 27 jaar ook weer zonder beperkingen mogen trainen, willen we graag een tweede training voor (jong) senioren mogelijk maken.In bijgevoegd schema is voor de seniorenteams H1/D1/D2/H2/DJ1/DJ2 een tweede trainingsmoment op een weekdag ingepland, naast het huidige schema voor de zondag.

Gepuzzel vanwege de avondklok Door de avondklok heeft de weektraining voor jong seniorenteams ook consequenties voor het trainingsschema van veel juniorenteams. Hun trainingen zullen eerder starten en jeugdtrainers kunnen mogelijk niet altijd op tijd voor de training aanwezig zijn (omdat zij ook weer fysiek naar school gaan vanaf komende week). De lasten worden zo goed mogelijk over de gehele vereniging verdeeld. Het is vooral super dat er weer een volgende spelersgroep, na de lange periode met beperkingen al normaal kan trainen.

27+ Hou vol, we doen het samen!

 Trainen juniorenteams Er zijn wijzigingen in het trainingsschema m.i.v. 1 maart, voor de duur van de avondklok periode. De tijd kan gewijzigd zijn en/of het veld kan gewijzigd zijn. Bekijk daarvoor het bijgevoegde schema. Het is mogelijk dat een trainer niet op het eerdere tijdstip aanwezig kan zijn i.v.m. het fysiek weer naar school gaan. Wij vragen daarvoor begrip. De teams zullen dan een partij spelen en zelfstandig aan de slag gaan. Zij worden op weg geholpen door 1 van de hoofdtrainers. Met de wijzigingen zijn er mogelijk ook minder hulpjes beschikbaar tijdens de trainingen van de jongste jeugd.Ook hiervoor vragen we begrip. We proberen met elkaar er iets moois van te maken.

Corona-poortdiensten op week- en weekenddagen voor ouders We vragen de ouders van de jeugdteams weer om de komende 8 weken een aantal maal aan de poort te staan. We houden dit in stand omdat we er daarmee voor zorgen dat alleen de spelers het terrein op kunnen, maar ook omdat er door de regels geen ouders of andere volwassenen op het terrein aanwezig zijn. De poortdiensten zorgen ervoor dat er altijd iemand is in geval van nood, om vragen te beantwoorden en voor een algemeen gevoel van veiligheid.

Bijlagen: Trainingsschema junioren en senioren (wijzigingen ten opzichte van hoofdschema in rood). 

Sportieve groet, namens de technische staf en de Hockey Organisatie, Het bestuur

Bijlage

BP Scoring skills clinic met Tom Hiebendaal

Over minder dan een maand is het al zover! Op 30 april komt BP College naar AMHC FIT voor de [...]

Corona maatregelen AMHC FIT

Actuele Corona instructies & protocol AMHC FIT Jeugd & Senioren - vanaf dinsdag 16 [...]

Onderlinge wedstrijden voorjaar deel 2

Na een reeks van 5 wedstrijden gespeeld te hebben in de voorjaar onderlinge competitie, gaan we [...]

FIT Agenda

24-4 FIT jeugd onderlinge wedstrijden
25-4 senioren trainingen en onderlinge...
30-4 BP Scoringsclinic